Borjútekercs sonkával töltve
Elkészítési idő:
80 perc
Munkaidő: 25 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A hússzeleteket kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk.
2. Szorosan egymás mellé alufólia lapra fektetjük úgy, hogy kissé fedjék egymást. Beborítjuk a sonkaszeletekkel. Erre sajtszeletek kerülnek, amelyeket megszórunk reszelt parmezán sajttal.
3. A húst a fólia segítségével feltekerjük, zsineggel formára kötözzük.
4. Serpenyőben olajat forrósítunk és a tekercset körös-körül megpirítjuk.
5. Felöntjük a tejjel és fedő alatt körülbelül 60 percet pároljuk. Közben többször megfordítjuk.
6. Deszkára téve felszeleteljük, a mártással leöntve kínáljuk.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.