Borjútekercs sonkával töltve

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Borjútekercs sonkával töltve
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg szeletelt borjúcomb
12 dkg pármai sonka
12 dkg reszelt parmezán sajt
12 dkg szeletelt fontina sajt
vagy
12 dkg szeletelt edami sajt
5 dl tej
4 evőkanál olaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hússzeleteket kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk.

2. Szorosan egymás mellé alufólia lapra fektetjük úgy, hogy kissé fedjék egymást. Beborítjuk a sonkaszeletekkel. Erre sajtszeletek kerülnek, amelyeket megszórunk reszelt parmezán sajttal.

3. A húst a fólia segítségével feltekerjük, zsineggel formára kötözzük.

4. Serpenyőben olajat forrósítunk és a tekercset körös-körül megpirítjuk.

5. Felöntjük a tejjel és fedő alatt körülbelül 60 percet pároljuk. Közben többször megfordítjuk.

6. Deszkára téve felszeleteljük, a mártással leöntve kínáljuk.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Borjútekercs sonkával töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1856 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Borjútekercs sonkával töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
vegetáriánus ételek