Epres-rózsás habcsók

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Epres-rózsás habcsók
Adag: 2 tepsi (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg porcukor
A díszítéshez:
12 db friss eper
igény szerint rózsaszirom
A töltelékhez:
3 evőkanál rózsavíz
6 dkg eper
2 teáskanál porcukor
másfél dl zsíros tejszín

Elkészítés:

1. Két nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tojásfehérjéket makulátlanul tiszta, teljesen zsírmentes tálban nagyon keményre felverjük. Belekeverjük a cukor felét, majd beleforgatjuk a másik felét is, de már sokkal óvatosabban.

2. A fehérjehabot nagy, csillagos csövű habzsákba töltjük. 24 x 7,5 cm-es csíkokat húzunk belőle a sütőpapírra. 110 °C-ra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük, hogy a habcsókok szárazak és ropogósak legyenek. Rácson hagyjuk őket kihűlni.

3. A töltelékhez az epret turmixgépben pürésítjük, tálba tesszük, és belekeverjük a rózsavizet és a porcukrot. Külön tálban a tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük az eperpürét.

4. Két-két habcsókot összeragasztunk az eperkrémmel. 6 szem epret elfelezünk, a habcsókokra tesszük, majd rózsaszirmokkal meghintjük. A maradék egész eperszemeket kínáljuk mellé.

Epres-rózsás habcsók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2932 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Muffinok és sütemények Muffinok és sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Az otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek... bővebben...
Epres-rózsás habcsók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Muffinok és sütemények Muffinok és sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Az otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek... bővebben...
tippek, fortélyok