Muffin Halloween-re



Elkészítés:
1. Egy 12 darabos muffinsütő mélyedéseit papírformákkal kibéleljük, vagy 12 kétrétegű papírformát tepsire teszünk.
2. A margarint, a cukrot, a tojást és a lisztet tálba tesszük, és a robotgép habverőjével simára keverjük. A tésztát a formákba kanalazzuk.
3. 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, amíg megemelkedik és aranyszínű lesz. Rácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
4. A narancssárga fondant-t átgyúrjuk, hogy formázható legyen, majd porcukorral meghintett deszkán kinyújtjuk. Ha maradt rajta porcukor, a tenyerünkkel eldörzsöljük, hogy ne legyen pöttyös. 5,5 cm-es, kör alakú kiszúróval 12 kört vágunk ki belőle, ha szükséges, újra összegyúrva és kinyújtva a kész mázat. Minden tortácska tetejére ráteszünk egy kört.
5. A fekete fondant-t is kinyújtjuk a porcukorral meghintett deszkán. Az esetlegesen rajta maradt porcukrot a tenyerünkkel eldörzsöljük, hogy ne legyen pöttyös. 3 cm-es, kör alakú kiszúróval 12 kört vágunk ki belőle, és a tortácskák közepére tesszük őket. Egy kis uzsonnás zacskó sarkán nagyon pici lyukat vágunk, és a folyékony, fekete fondantból 8 apró lábat húzunk a pókoknak, majd másik zacskót használva szemet és szájat rajzolunk rájuk.