Cukorborsókoktél

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Cukorborsókoktél
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg cukorborsó
2 db narancs
10 dkg garnélarák
10 dkg friss csiperkegomba
Az öntethez:
½ dl majonéz
20 dkg tejszín
2 evőkanál ecet
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál méz
1 késhegynyi cayenne-bors
1 csomó metélőhagyma
kevés konyak
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A borsót megtisztítjuk, megmossuk és sós vízben 5-10 percig blansírozzuk, majd lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. A gombát megtisztítjuk, megmossuk és felszeleteljük. A narancsot meghámozzuk és cikkekre szedjük. A rákot leöblítjük, hozzáadjuk a többihez, és óvatosan összekeverjük.

2. A mártáshoz a majonézt, tejszínt, ecetet, szójaszószt és mézet simára keverjük, sóval, borssal, cayenne-i borssal, némi konyakkal ízesítjük, és a salátára öntjük. Frissen aprított metélőhagymával meghintve tálaljuk.

A citrusféléket - a belső fehér hártyával együtt - a következőképpen hámozzuk meg: a gyümölcsöt kettévágjuk, majd a tetejéről is levágunk egy szeletet. A nagyobbik vágott felületre fektetjük, és felülről lefelé vágva körbeszeleteljük.
Cukorborsókoktél
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1360 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Cukorborsókoktél
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
szótár