Cukkinisaláta
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A cukkinit megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk, a paprikát szintén. A paradicsom héját lehúzzuk, magját eltávolítjuk, húsát kockára vágjuk. A finomra aprított hagymát és az ugyancsak kockára vágott húst és sajtot az olajbogyóval együtt tálba tesszük.
2. A mártáshoz a citromlevet elkeverjük az ecettel, olajjal és a sóval eldörzsölt fokhagymával, majd sóval, borssal, cukorral ízesítjük.
3. Ráöntjük a salátára, és hűtőszekrényben legalább 120 percig állni hagyjuk. Tálalás előtt még egyszer ízesítjük és apróra vágott metélőhagymával díszítjük.