Vincellérsaláta tárkonyos öntettel

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vincellérsaláta tárkonyos öntettel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg dió
10 dkg kék szőlő
10 dkg fehér szőlő
25 dkg sült csirke
vagy
25 dkg főtt csirkehús
2 db paradicsom
10 dkg zöldbab
10 dkg edami sajt
1 csomó hónapos retek
1 fej hagyma
Az öntethez:
1 csipet kristálycukor
1 evőkanál szemes zöldbors
dl szőlőlé
1 dl ecet
1 dl olaj
1 csomó tárkony
1 és ¼ dl rozébor
vagy
1 és ¼ dl vörösbor
néhány csepp Worcestershire szósz
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst szeletekre vágjuk, a hagymát és a retket megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük, a sajtot felkockázzuk. A szőlőt megmossuk, a szemeket kettévágjuk, a magot eltávolítjuk belőlük. A zöldbabot megtisztítjuk és sós vízben 5 percig pároljuk. A paradicsom héját lehúzzuk, magját kivesszük, húsát csíkokra vágjuk.

2. A fél vagy negyed diókkal együtt tálba tesszük, és óvatosan elvegyítjük az alapanyagokat.

3. A mártáshoz az olajat elkeverjük az ecettel, borral és szőlőlével, sóval, borssal, cukorral, Worcester mártással ízesítjük, végül hozzáadjuk a zöldborsot és a finomra aprított tárkonyt is. A salátára öntjük, összekeverjük, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Vincellérsaláta tárkonyos öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2303 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Vincellérsaláta tárkonyos öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
pinterest