Vadhúsos saláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vadhúsos saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg főtt vadhús
vagy
25 dkg sült vadhús
2 evőkanál olaj
5 dkg húsos füstölt szalonna
1 fej hagyma
2 szál karotta
1 kis doboz zöldborsókonzerv
kevés fehérbor
A tálaláshoz:
1 csomó citromfű
néhány salátalevél
Az öntethez:
1 teáskanál curry
2 evőkanál vörös áfonya
2 evőkanál ecet
20 dkg friss krémsajt
kevés konyak
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst kis kockákra vágjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk és kisütjük benne a szalonnát. A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk, a megtisztított karottát és zellert szintén.

2. Az előkészített gombát a lecsepegtetett zöldborsóval és a többi főzelékfélével együtt átsütjük az olajban, majd borral felengedjük, és hagyjuk kihűlni.

3. A mártáshoz az áfonyát az ecettel és a krémsajttal simára keverjük, sóval, borssal, konyakkal, curryvel ízesítjük.

4. Salátalevelekkel kibélelt tálon szolgáljuk fel a mártással leöntött salátát, melyet tálalás előtt citromfűvel díszítünk.

Vadhúsos saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2115 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Vadhúsos saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
cikkek