Toszkán saláta

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Toszkán saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet vékonyra szeletelt sajt
8 szelet vékonyra szeletelt főtt sonka
10 dkg juhsajt
1 fej hagyma
néhány szem olajbogyó
néhány szardellafilé
Az öntethez:
1 és ¼ dl vörösbor
1 dl narancslé
1 dl olívaolaj
3 evőkanál ecet
1 csomó bazsalikom
1 csomó szurokfű
1 csipet kristálycukor
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A megmosott paprikát és uborkát, a meghámozott hagymát centiméternyi nagyságú kockákra vágjuk. Az olajbogyót lecsepegtetjük, a salátát megtisztítjuk, megmossuk és tetszés szerinti nagyságúra daraboljuk. A sajtot kis kockákra aprítjuk, a szardellafilét leöblítjük és felvagdaljuk, majd a többi hozzávalóval együtt tálba tesszük és elvegyítjük.

2. A mártáshoz a bort a narancslével, olajjal, ecettel elkeverjük, és hozzáadjuk a felaprított fűszernövényeket, fűszereket, majd a salátára öntjük, és legalább 30 percig hűtőszekrényben állni hagyjuk.

3. Közben 1-1 szelet sonkát és sajtot egymásra fektetve kalácsszerűen összecsavarunk, és körülbelül 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A mutatós szeleteket közvetlenül tálalás előtt helyezzük el a saláta tetején.

Toszkán saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3224 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Toszkán saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
szólj hozzá, értékelj