Paradicsomsaláta

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paradicsomsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db paradicsom
2 fej hagyma
2 csomó bazsalikom
Az öntethez:
2 dl tejszín
1 dl ecet
2 gerezd fokhagyma
1 csipet kristálycukor
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomot megmossuk, éles késsel kivágjuk a torzsáját, felszeleteljük és tálra rendezzük. A hagymát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és a paradicsomra szórjuk, a megtisztított és finomra aprított bazsalikomot szintén.

2. A tejszínt és az ecetet elkeverjük, és hozzáadjuk a sóval eldörzsölt fokhagymát, sóval, borssal, cukorral ízesítjük.

3. A mártást a salátára öntjük, s miután „összeérett", bazsalikom ágacskákkal díszítve tálaljuk.

Paradicsomsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1917 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Paradicsomsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
bevásárlólista