Ördögsaláta

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ördögsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spagetti
6 db keményre főzött tojás
2 db paradicsom
2 evőkanál apróra vágott lestyán
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál olaj
4 gerezd fokhagyma
½ teáskanál
½ teáskanál bors
1 és ¼ dl csökkentett zsírtartalmú húsleves
4 evőkanál ecet
1 evőkanál csípős mustár
8 evőkanál olaj
2 db zöld peperoni
1 db piros peperoni
néhány csepp Tabasco-szósz

Elkészítés:

1. A spagettit darabokra törjük és sós vízben, melybe olajat és tabascót tettünk, félkeményre főzzük. A fokhagymát sóval eldörzsöljük, megborsozzuk, húslevessel felengedjük és a leszűrt spagettire öntjük. Lefedve állni hagyjuk, míg felszívja a folyadékot.

2. Az ecetet a mustárral, 2 tojás szitán áttört sárgájával simára keverjük, hozzáadjuk az olajat és a marinádot, sóval-borssal ízesítjük, majd a tésztára öntjük, és jól elkeverjük.

3. A szardellafilét nagyjából feldaraboljuk, a pepperonit kettévágjuk, magházát eltávolítjuk, húsát felaprítjuk. A szardellával és a finomra aprított fűszernövényekkel együtt a spagettihez adjuk, és óvatosan elvegyítjük.

4. A többi tojást és a megmaradt fehérjét felkockázzuk és rászórjuk a salátára. A paradicsomot meghámozzuk, magját eltávolítjuk, húsát kockákra vágjuk, majd kissé megsózva a saláta tetejére tesszük.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Ördögsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2121 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Ördögsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
hírlevél