Spenótsaláta

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spenótsaláta
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg zsenge spenót
2 és fél kisebb fej hagyma
2 és fél teáskanál napraforgóolaj
2 és fél csomó hónapos retek
2 és fél db alma
1 és ¼ db citrom leve
10 db paradicsom
A tálaláshoz:
5 db keményre főzött tojás
Az öntethez:
2 és fél gerezd fokhagyma
1 evőkanál ketchup
½ teáskanál torma
50 dkg joghurt
1 és ¼ dl tejföl
1 teáskanál
1 csomó kapor
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A spenótot megtisztítjuk, alaposan megmossuk és jól lecsepegtetjük. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, forró olajban megpirítjuk, és hagyjuk kihűlni.

2. A retket felszeleteljük, az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, felaprítjuk és citromlével meglocsoljuk. A paradicsom héját lehúzzuk, magját eltávolítjuk, húsát csíkokra vágjuk.

3. A hozzávalókat óvatosan elvegyítjük. A joghurtot, tejfölt és a sóval eldörzsölt fokhagymát simára keverjük, sózzuk-borsozzuk. A felaprított kaprot, a tormát és a ketchupot is hozzáadjuk, majd a mártást ráöntjük a salátára.

4. Salátakehelyben, apróra vágott kemény tojással megszórva tálaljuk.

Spenótsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1911 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Spenótsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
lexikon