Zellersaláta
Elkészítési idő:
40 perc
Munkaidő: 40 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
A tálaláshoz:
ízlés szerint majoránna
néhány ág kakukkfű
néhány salátalevél
Az öntethez:
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
Elkészítés:
1. A karottát és a zellert meghámozzuk és lereszeljük, az újhagymát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. A paprikát kettévágjuk, magházát eltávolítjuk, megmossuk, majd csíkokra vágjuk, a sonkát és a sajtot szintén.
2. Az alapanyagokat tálba tesszük és elvegyítjük.
3. A mártáshoz a tejfölt a sóval eldörzsölt fokhagymával és a finomra aprított zöldfűszerekkel elkeverjük, ecettel, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, és a salátára öntjük. A megmosott salátalevelekre egyenletesen elosztjuk a salátát, melyet tálalás előtt kakukkfűvel és majoránnával díszítünk.