Sóskasaláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sóskasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg sertéssült
20 dkg borjúsült
15 dkg sóska
10 dkg fehér szőlő
10 dkg kék szőlő
1 db alma
1 kis doboz karottakonzerv
1 kis doboz konzerv spárga
Az öntethez:
1 csomó citromfű
½ db citrom leve
20 dkg friss krémsajt
2 evőkanál majonéz
dl fehérbor
4 evőkanál ecet
1 csipet kristálycukor
néhány csepp Worcestershire szósz
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sülteket kis szeletekre vágjuk. A sóskát megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük és tetszés szerinti darabokra tépjük. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és felaprítjuk, a szőlőt megmossuk, a szemeket kettévágjuk és kimagozzuk. A karottát és a spárgát lecsepegtetjük, és a többi hozzávalóval együtt tálba tesszük.

2. Az öntethez a krémsajtot a majonézzel, borral és ecettel elkeverjük és habosra verjük, sóval, borssal, cukorral, Worcester-mártással és citromlével ízesítjük, majd a salátára öntjük és óvatosan elvegyítjük. Salátakehelyben, frissen aprított citromfűvel meghintve tálaljuk.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Sóskasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2270 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Sóskasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
tippek, fortélyok