Újhagymás saláta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Újhagymás saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szál póréhagyma
2 csomó újhagyma
1 csomó citromfű
2 szelet konzerv ananászkarika
1 db alma
1 db narancs
Az öntethez:
1 csipet kristálycukor
4 evőkanál ketchup
6 evőkanál ecet
1 és ¼ dl vörösbor
4 evőkanál olaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és karikára vágjuk. A pórét félbevágjuk, megmossuk és csíkokra vágjuk, a narancsot meghámozzuk és szeletekre szedjük, a meghámozott almát felaprítjuk, az ananászkarikákat szintén. A megmosott citromfüvet finomra vágjuk.

2. Az alapanyagokat tálba tesszük és óvatosan elvegyítjük.

3. A mártáshoz valókat összekeverjük, és sóval, borssal, csipetnyi cukorral ízesítjük, majd a kész öntetet elkeverjük a salátával. A felaprított petrezselymet közvetlenül tálalás előtt szórjuk rá.

Újhagymás saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1728 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Újhagymás saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
hírlevél