Darált csirkesatay

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Darált csirkesatay
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál olaj
2 fej darabolt sonkahagyma
2 gerezd darabolt fokhagyma
2 db szárított chilipaprika
2 teáskanál koriandermag
1 teáskanál szemes bors
1 teáskanál rákpaszta
2 szem szegfűszeg
2 evőkanál zöldcitromlé
ízlés szerint bors
ízlés szerint
darabka 2 cm-es gyömbérgyökér

Elkészítés:

1. A megtisztított, feldarabolt hagymát, fokhagymát, friss chilit, rákkrémet, gyömbért, szemes borsot, koriandert és szegfűszeget robotgépben pürésítjük.

2. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a fűszerkrémet. 5 percig kevergetve pirítjuk.

3. A darált csirkehúst tálba tesszük, összekeverjük a fűszerkrémmel, a kókuszreszelékkel és a zöldcitromlével. Sóval, borssal, morzsolt szárított chilivel ízesítjük.

4. A húsmasszát 12 részre osztjuk, rányomkodjuk 12 nyársra és grillsütőben vagy faszénparázs fölött körülbelül 10 perc alatt megsütjük.

Szabadtűzön, roston is elkészíthetjük ezt a fogást, így még különlegesebb ízhatást érhetünk el.
Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Klasszikus indonéz recept. A csípős paprika mennyiségén ízlés szerint változtathatunk.
Darált csirkesatay
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1494 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Darált csirkesatay
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
google+