Fácán szarvasgombával

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Fácán szarvasgombával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db konyhakész fácán
4 szelet baconszalonna
1 fej hagyma
1 szál szárzeller
4 evőkanál tejszín
másfél dl száraz fehérbor
4 dkg vaj
3 db friss zsályalevél
1 ág rozmaring
4 szem borókabogyó
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A fácán hasüregét sóval, fehér borssal bedörzsöljük, beletesszük a borókabogyót. A szalonnaszeleteket a fácán melle köré tekerjük és fogvájóval megtűzzük.

2. A szárnyakat kifordítva a hát alá dugjuk, a combokat összekötözzük.

3. Nagy lábosban megolvasztjuk a vajat, beletesszük a fácánt és körös-körül megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított hagymát, zellert, a zsályaleveleket és a rozmaringágat. Felöntjük a borral és fedő alatt, kis lángon 40-50 perc alatt megpároljuk.

4. Kivesszük a fácánt a lábosból. A visszamaradt pecsenyelevet átszűrjük és visszaöntjük a lábosba. Belekeverjük a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük.

5. A fácánról lefejtjük a szalonnaszeleteket, hasüregéből eltávolítjuk a borókabogyót. Négy darabba vágjuk, majd visszatesszük a mártásba. Összemelegítjük.

6. A szarvasgombát hajszálvékonyra gyaluljuk vagy lereszeljük. A húsdarabokat a mártással leöntve kínáljuk, szarvasgombaszeletekkel díszítjük.

Fejedelmi étel, amelyhez jól illik a zöldfűszeres rizottó.

Száraz, rozé habzóbor illik hozzá.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.

Zöldfűszeres rizottó

Zöldfűszeres rizottó
45 dkg rizottórizs
1 csokor petrezselyem
1 csokor bazsalikom
8 dkg juhsajt vagy
8 dkg reszelt pecorino sajt
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 dkg vaj
ízlés szerint
ízlés szerint fehér bors

1. A velőt vastag falú lábosban megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat, az olajat és üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát.

2. A hőmérsékletet közepesre emeljük és a lábosba szórjuk a rizst. Úgy 1-2 percig kevergetve pirítjuk.

3. Felöntjük a borral, majd ha ez elpárolgott, állandó keverés mellett apránként felöntjük a marhahúslevessel, egyszerre körülbelül fél pohárnyival. Minden egyes folyadék-hozzáadás után addig keverjük, amíg a levest a rizs magába nem szívja. A teljes puhulási idő 15-18 perc.

4. Mielőtt kész lenne, belekeverjük az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot.

5. Sóval, borssal, reszelt juhsajttal ízesítjük.

Fácán szarvasgombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2501 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Fácán szarvasgombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
bevásárlólista