Fűszeres spanyol csirke



Elkészítés:
1. A megmosott, megtörölt csirkét 8 darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Megforrósított olajon körös-körül megpirítjuk.
2. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, és üvegesre pároljuk. Liszttel meghintjük, az apróra vágott petrezselyem felével megszórjuk.
3. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, a sáfrányos szeklicét, a reszelt gyömbért, a római köményt, a szezámmagot.
4. Felöntjük a levessel és fedő alatt körülbelül 45 percig pároljuk.
Tyúkhúsalaplé

Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük a vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.