Roston sült csirke

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Roston sült csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg konyhakész csirke
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 db citrom
4 evőkanál olívaolaj
1 ág friss, apróra vágott rozmaring
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
néhány friss, apróra vágott zsályalevél

Elkészítés:

1. A csirkét megmossuk, megtöröljük.

2. Tálkában összekeverjük a zúzott fokhagymát az apróra vágott rozmaring- és zsályalevelekkel, sóval, borssal. A keverékkel a csirkét kívül-belül bekenjük.

3. Hasüregébe megmosott citromot dugunk. (A citrom beszívja a zsírt, ugyanakkor kellemes ízt kölcsönöz.) A csirkét kiolajozott tepsibe fektetjük.

4. Előmelegített, 200 fokos sütőben 60 percet sütjük. Negyedóránként megfordítjuk és meglocsoljuk a kisülő pecsenyelével.

5. Akkor kész, ha a bőre ropogós, a hús pedig olyan puha, hogy lejön a csontról.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Roston sült csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1273 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Roston sült csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
lexikon