Spanyol csirke

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spanyol csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg konyhakész csirke
50 dkg különböző színű zöldpaprika
40 dkg hámozott, negyedelt paradicsom
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 és fél dl száraz fehérbor
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megmosott, megtörölt csirkét 8 darabra vágjuk.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt 15 percig pároljuk.

3. Serpenyőben, a maradék olajon körös-körül megpirítjuk a csirkedarabokat, sózzuk, borsozzuk.

4. A megtisztított zöldpaprikát hosszában négyfelé vágjuk, majd forró grillsütőben addig sütjük, amíg a héja megbarnul. Ekkor a héja könnyen lehúzható. A sült paprikát csíkokra vágjuk.

5. A csirkét felöntjük a borral és közepes lángon 15 percig főzzük. Hozzáadjuk a paradicsommártást, a sült paprikát, és további 10 percig főzzük.

Spanyol csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2376 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Spanyol csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
tippek, fortélyok