Görög paradicsomos csirke

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Görög paradicsomos csirke
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg konyhakész csirke
50 dkg hámozott, negyedelt paradicsom
vagy
15 dkg zöld olajbogyó
1 fej kockára vágott hagyma
1 szál apróra vágott sárgarépa
10 dkg apróra vágott zellergumó
1 és ¼ dl száraz fehérbor
1 és ¼ dl víz
1 db citrom leve
5 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megmosott, megtörölt csirkét 6-8 darabra vágjuk. Tálba tesszük, meglocsoljuk 3 kanál olajjal, a citromlével és nagy adag borssal. Lefedve 4 órán át marináljuk.

2. A maradék, megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felaprított sárgarépát és zellergumót.

3. Beletesszük a csirkedarabokat és körös-körül megpirítjuk. Megsózzuk.

4. Felöntjük a borral és addig főzzük, amíg a nedvesség nagy része elpárolog.

5. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a vizet, és fedő alatt 20 percig pároljuk.

6. Beletesszük az olajbogyót és még körülbelül 15 percig főzzük.

Görög paradicsomos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2751 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Görög paradicsomos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
pinterest