Gombás-paradicsomos csirke



Elkészítés:
1. A csirkét nyolc darabra vágjuk, leöblítjük, megtöröljük.
2. Nagy serpenyőben 8 dkg vajat és 2 kanál olajat forrósítunk. Üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és szárzellert.
3. A csirkedarabokat lisztbe hempergetjük és a serpenyőbe tesszük. Nagy lángon körös-körül megpirítjuk. Felöntjük a borral és addig főzzük, amíg a nedvesség nagy része elpárolog.
4. Belekeverjük a paradicsomot a levével együtt. Sóval, borssal, szegfűszeggel, fahéjjal ízesítjük. Fedő alatt 25 percig pároljuk.
5. A maradék olajon megpároljuk a megtisztított, felszeletelt gombát. Sózzuk, majd a csirkéhez adjuk. További 5 percig pároljuk. Belekeverjük a maradék vajat.