Gombás-paradicsomos csirke

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gombás-paradicsomos csirke
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb konyhakész csirke
50 dkg csiperkegomba
3 szem szegfűszeg
1 fej kockára vágott hagyma
1 szál karikára vágott szárzeller
1 szál karikára vágott sárgarépa
15 dkg liszt
2 és fél dl száraz fehérbor
12 dkg vaj
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint őrölt fahéj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkét nyolc darabra vágjuk, leöblítjük, megtöröljük.

2. Nagy serpenyőben 8 dkg vajat és 2 kanál olajat forrósítunk. Üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és szárzellert.

3. A csirkedarabokat lisztbe hempergetjük és a serpenyőbe tesszük. Nagy lángon körös-körül megpirítjuk. Felöntjük a borral és addig főzzük, amíg a nedvesség nagy része elpárolog.

4. Belekeverjük a paradicsomot a levével együtt. Sóval, borssal, szegfűszeggel, fahéjjal ízesítjük. Fedő alatt 25 percig pároljuk.

5. A maradék olajon megpároljuk a megtisztított, felszeletelt gombát. Sózzuk, majd a csirkéhez adjuk. További 5 percig pároljuk. Belekeverjük a maradék vajat.

Gombás-paradicsomos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1293 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Gombás-paradicsomos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
hírlevél