Sült rissoni puding

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült rissoni puding
Adag: 1 adag (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg risoni
¼ kávéskanál őrölt fahéj
1 csipet szerecsendió
1 teáskanál vaníliaaroma
3 dkg nagy szemű mazsola
5 dl tejszín
¾ dl juharszirup
2 db felvert tojás

Elkészítés:

1. 150 °C-ra előmelegítjük a sütőt (gázsütőnél 2. fokozat). Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a rissoni tésztát. Alaposan lecsepegtetjük.

2. A kissé felvert tojásokat kézi habverővel összedolgozzuk a juharsziruppal és a tejszínnel.

3. Hozzáadjuk a rissonit, a mazsolát, a vanília aromát, a szerecsendiót és a fahéjat, majd az egész keveréket egy mély, kerek vagy ovális tűzálló tálba öntjük. A tálat egy nagyobb tepsibe állítjuk, és annyi vizet töltünk alá, hogy a tűzálló tál falának feléig érjen.

4. Előmelegített sütőben 50-55 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszűrt késre már nem ragad rá a tészta.

A puding másik változata, ha mazsola helyett szárított sárgabarackot teszünk a tésztába, esetleg friss, kimagozott, felaprított datolyával, de egész málna- vagy áfonyaszemekkel is variálhatjuk. Ha friss gyümölcsöt használunk, hagyjuk kissé tovább sülni, hogy a gyümölcs leve elpárologhasson.
Sült rissoni puding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1113 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Sült rissoni puding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
pinterest