Édes sajtkrém citromos tésztában

| Sajtkrémes-citromos sütemény receptek
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 evőkanál porcukor
60 dkg ricotta sajt
2 db reszelt, héja citrom
2 db tojás
25 dkg liszt
½ teáskanál
3 evőkanál pirított mandulaforgács
¾ teáskanál vaníliaaroma
¾ teáskanál reszelt citromhéj
2 és fél dl tejszín
1 evőkanál konyak
1 evőkanál mazsola
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
igény szerint víz
igény szerint mentalevél
A díszítéshez:
ízlés szerint csíkokra vágott citromhéj
vagy
ízlés szerint cukrozott citromhéj
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tészta megkenéséhez:
1 db felvert tojás

Elkészítés:

1. A lisztet összekeverjük a sóval, a cukorral és a citromhéjjal. Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a 2 felvert tojást, a citromlevet és 1-2 evőkanál vizet, majd apránként összedolgozzuk a liszttel. A tésztát eddig a műveletig robotgépben is készíthetjük. Ha már lazán összeállt, kézzel gyúrjuk tovább. Ha túlságosan nedvesnek találjuk a tésztát, kevés lisztet adunk még hozzá. 5-8 percig gyúrjuk, amíg teljesen sima és rugalmas nem lesz. Műanyag fóliával letakarjuk, és 15 percig pihentetjük.

2. Közben a mazsolát a konyakba áztatjuk, és egy nagyobb tálban összekeverjük a ricotta sajtot a porcukorral, a citromhéjjal és a vaníliaaromával. Felhasználásig félretesszük.

3. A tésztát nyolc egyenlő részre osztjuk. Mindegyik adagot egy kb. 18 cm-es, vékony négyzetté nyújtjuk; ha elkészült, letakarjuk.

4. A kinyújtott tésztalapokat szabályos négyzetekre vágjuk. A lapok széleit megkenjük a felvert tojással. A beáztatott mazsolát és a mandulát a ricotta sajtos töltelékhez keverjük, majd a tölteléket nyolc részre osztva mindegyik tésztalap közepére halmozunk egy-egy adagot. A tésztalap széleit felhajtjuk, az éleket jól összenyomjuk, hogy teljesen magába zárja a tölteléket.

5. A serpenyőbe 1-2 cm-nyi olajat töltünk, felforrósítjuk. Egyszerre 2-3 tésztacsomagot helyezünk a forró olajba, és aranyszínűre sütjük. Szűrőkanálra szedjük, papírtörlőn lecsepegtetjük, melegen tartjuk. Porcukorral meghintve, konyakos tejszínnel tálaljuk, mentalevéllel és csíkokra vágott citromhéjjal díszítjük.

Édes sajtkrém citromos tésztában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2203 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Édes sajtkrém citromos tésztában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
recepttár