Édes sajtkrém citromos tésztában



Elkészítés:
1. A lisztet összekeverjük a sóval, a cukorral és a citromhéjjal. Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a 2 felvert tojást, a citromlevet és 1-2 evőkanál vizet, majd apránként összedolgozzuk a liszttel. A tésztát eddig a műveletig robotgépben is készíthetjük. Ha már lazán összeállt, kézzel gyúrjuk tovább. Ha túlságosan nedvesnek találjuk a tésztát, kevés lisztet adunk még hozzá. 5-8 percig gyúrjuk, amíg teljesen sima és rugalmas nem lesz. Műanyag fóliával letakarjuk, és 15 percig pihentetjük.
2. Közben a mazsolát a konyakba áztatjuk, és egy nagyobb tálban összekeverjük a ricotta sajtot a porcukorral, a citromhéjjal és a vaníliaaromával. Felhasználásig félretesszük.
3. A tésztát nyolc egyenlő részre osztjuk. Mindegyik adagot egy kb. 18 cm-es, vékony négyzetté nyújtjuk; ha elkészült, letakarjuk.
4. A kinyújtott tésztalapokat szabályos négyzetekre vágjuk. A lapok széleit megkenjük a felvert tojással. A beáztatott mazsolát és a mandulát a ricotta sajtos töltelékhez keverjük, majd a tölteléket nyolc részre osztva mindegyik tésztalap közepére halmozunk egy-egy adagot. A tésztalap széleit felhajtjuk, az éleket jól összenyomjuk, hogy teljesen magába zárja a tölteléket.
5. A serpenyőbe 1-2 cm-nyi olajat töltünk, felforrósítjuk. Egyszerre 2-3 tésztacsomagot helyezünk a forró olajba, és aranyszínűre sütjük. Szűrőkanálra szedjük, papírtörlőn lecsepegtetjük, melegen tartjuk. Porcukorral meghintve, konyakos tejszínnel tálaljuk, mentalevéllel és csíkokra vágott citromhéjjal díszítjük.