Fokhagymás bucatini
Tésztaételek | Fokhagymás bucatini receptek
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a főzőedénybe.
2. Amikor a bucatini már majdnem kész, lassú tűzön felforrósítjuk az olívaolajat, és hozzáadjuk a fokhagymát.
3. Egy percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és a petrezselyemmel együtt a forró tésztához keverjük. Jól összeforgatjuk, hogy egyenletesen bevonja a tésztát. Parmezán sajttal meghintve tálaljuk.
Tehetünk bele olajbogyót és kockára vágott paradicsomot is. Fontos, hogy ne pirítsuk a fokhagymát túl sokáig, mert keserű lesz.