Zöldborsós ravioli articsókával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldborsós ravioli articsókával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg mélyhűtött zöldborsó
65 dkg ravioli
½ teáskanál törött bors
½ csokor apróra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál olívaolaj
1 és ¼ dl tyúkhúsleves
1 és ¼ dl száraz fehérbor
2 gerezd fokhagyma
13 dkg vékonyra szeletelt prosciutto

Elkészítés:

1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a raviolit. Leszűrjük.

2. Amíg fő, felforrósítjuk az olívaolajat, és közepes tűzön, gyakori kevergetés mellett, 2 percig pároljuk a négybe vágott articsókaszívet és a finomra aprított fokhagymát.

3. Felöntjük a borral meg a húslevessel, jól összekeverjük. Felforraljuk, majd takarékra véve 5 percig főzzük. Beletesszük a zöldborsót, és még 2 percig főzzük.

4 Hozzáadjuk a felaprított prosciutto sonkát, a petrezselymet és a borsot, jól elkeverjük. Az elkészült mártást a raviolira merjük.

Üveges vagy konzerv pácolt articsókát a nagyobb szupermarketek, delikáteszüzletek polcain találhatunk.
A recept elkészítéséhez használhatunk friss sajtos-spenótos raviolit is.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Zöldborsós ravioli articsókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1757 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Zöldborsós ravioli articsókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
google+