Spagetti paradicsomos kagylóval

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti paradicsomos kagylóval
Adag: 1 adag (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spagetti
16 db friss fekete kagyló
3 evőkanál olívaolaj
1 és ¼ dl fehérbor
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagyobb fej finomra vágott hagyma
A díszítéshez:
ízlés szerint friss kakukkfű

Elkészítés:

1. A kagylót alaposan megsikáljuk, a szakállt eltávolítjuk, a nyitott kagylókat kidobjuk.

2. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a főzőedénybe, majd összekeverjük az olívaolaj felével.

3. Amíg a spagetti fő, felforrósítjuk a maradók olívaolajat, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és együtt még 1 percig pirítjuk. Hozzákeverjük a paradicsomot és a bort, felforrósítjuk, majd takarékra véve tovább főzzük.

4. Közben a kagylókat egy nagy lábosba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Erős tűzön néhány percig főzzük, amíg ki nem nyílnak. Közben gyakran rázzuk meg a lábost; amelyik kagyló 5 perc főzés után sem nyílt ki, kidobjuk.

5. A kagylót a paradicsommártásba tesszük, és összekeverjük. Tálaláskor a kagylót a tésztára ültetjük, a mártást a tetejére kanalazzuk. Tetszés szerint friss kakukkfűággal is díszíthetjük.

Spagetti paradicsomos kagylóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2511 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Spagetti paradicsomos kagylóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
facebook