Zöldséges fusilli



Elkészítés:
1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a főzőedénybe.
2. Amíg a fusilli fő, 2 evőkanál olajat felforrósítunk a wokban vagy serpenyőben, hozzáadjuk a szeletekre vágott patisszont, a felszeletelt cukkinit, és állandóan kevergetve, erős tűzön 3 percig pirítjuk, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
3. Belekeverjük a fokhagymát, a felaprított újhagymát, a csíkokra vágati paprikát és a kukoricaszemekkel is. További 2-3 percig kevergetve pirítjuk. Végül hozzáadjuk a felaprított paradicsomot is, és összemelegítjük.
4. A maradék olívaolajat és a friss petrezselyemmel a tésztához keverjük, tányérokba szétosztjuk, majd a zöldséges mártást a tetejére merve tálaljuk.