Valencia-saláta

| Valencia-saláta receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Valencia-saláta
Adag: 7 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ fej fejes saláta
3 és fél db narancs
43 ¾ dkg főtt csirkehús
vagy
43 ¾ dkg sült csirke
26 és ¼ dkg mélyhűtött rák
vagy
26 és ¼ dkg konzerv rák
17 és fél dkg kagylókonzerv
vagy
17 és fél dkg friss kagyló
1 ¾ fej hagyma
12 szem kimagozott olajbogyó
A tálaláshoz:
3 és fél db keményre főzött tojás
1 ¾ db fejes saláta
Az öntethez:
5 és ¼ evőkanál remoulade mártás
3 és fél evőkanál tejszín
3 és fél evőkanál citromlé
2 evőkanál ecet
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paprikát megmossuk, kettévágjuk, magházát eltávolítjuk és csíkokra vágva nagy salátástálba tesszük. Megtisztítjuk, megmossuk és csíkokra vágjuk a fejes salátát is. A meghámozott hagymát felaprítjuk, a narancsgerezdeket szintén.

2. A csirkehúst csíkokra vágjuk, az olajbogyót vékony szeletekre. Az előkészített rákot és a kagylót az alapanyagokhoz adjuk, majd összeállítjuk a mártást. (A remulád francia majonézzel, tejföllel, ecetes uborkával, metélőhagymával, petrezselyemzölddel, kemény tojással és szardellakrémmel készített halványzöld mártás.)

3. Óvatosan elvegyítjük, és 30 percig állni hagyjuk. Friss salátalevelekkel kibélelt tálon szolgáljuk fel, tojásszeletekkel díszítve.

Igazi spanyol saláta: csirkehús, paprika, garnélarák, olajbogyó, és még néhány "apróság"...

Remuládmártás

Remuládmártás
2.5 dkg finomra vágott kapribogyó
25 dkg konzerv majonéz vagy
25 dkg otthon készített majonéz
2 teáskanál dijoni mustár
5 dkg apróra vágott, lecsepegtetett csemegeuborka
3 evőkanál tej

1. Kis tálkába fektetjük a szardellafiléket, meglocsoljuk a tejjel, majd 15 percig ázni hagyjuk benne. A halakat lecsepegtetjük, apróra vagdaljuk. A tejet kiöntjük.

2. A házi készítésű majonézt vagy a jó minőségű kész majonézt egy másik tálban jól összekeverjük a szardellával és a mustárral. Hozzákeverjük a lecsöpögtetett finomra vágott kapribogyót meg az uborkát is.

3. Fóliával letakarjuk, és 10 percre, illetve a tálalásig a hűtőbe tesszük. A remuládmártást grillezett halakhoz, reszelt zellerhez vagy hideg húsok mellé kínáljuk.

Valencia-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2367 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Valencia-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
google+