Valencia-saláta

| Valencia-saláta receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Valencia-saláta
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
fej fejes saláta
5 db narancs
62 és fél dkg főtt csirkehús
vagy
62 és fél dkg sült csirke
37 és fél dkg mélyhűtött rák
vagy
37 és fél dkg konzerv rák
vagy
25 dkg friss kagyló
2 és fél db zöld húsú paprika
2 és fél db piros húsú paprika
2 és fél fej hagyma
12 szem kimagozott olajbogyó
A tálaláshoz:
5 db keményre főzött tojás
2 és fél db fejes saláta
Az öntethez:
7 és fél evőkanál remoulade mártás
5 evőkanál tejszín
5 evőkanál citromlé
2 evőkanál ecet
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paprikát megmossuk, kettévágjuk, magházát eltávolítjuk és csíkokra vágva nagy salátástálba tesszük. Megtisztítjuk, megmossuk és csíkokra vágjuk a fejes salátát is. A meghámozott hagymát felaprítjuk, a narancsgerezdeket szintén.

2. A csirkehúst csíkokra vágjuk, az olajbogyót vékony szeletekre. Az előkészített rákot és a kagylót az alapanyagokhoz adjuk, majd összeállítjuk a mártást. (A remulád francia majonézzel, tejföllel, ecetes uborkával, metélőhagymával, petrezselyemzölddel, kemény tojással és szardellakrémmel készített halványzöld mártás.)

3. Óvatosan elvegyítjük, és 30 percig állni hagyjuk. Friss salátalevelekkel kibélelt tálon szolgáljuk fel, tojásszeletekkel díszítve.

Igazi spanyol saláta: csirkehús, paprika, garnélarák, olajbogyó, és még néhány "apróság"...

Remuládmártás

Remuládmártás
2.5 dkg finomra vágott kapribogyó
25 dkg konzerv majonéz vagy
25 dkg otthon készített majonéz
2 teáskanál dijoni mustár
5 dkg apróra vágott, lecsepegtetett csemegeuborka
3 evőkanál tej

1. Kis tálkába fektetjük a szardellafiléket, meglocsoljuk a tejjel, majd 15 percig ázni hagyjuk benne. A halakat lecsepegtetjük, apróra vagdaljuk. A tejet kiöntjük.

2. A házi készítésű majonézt vagy a jó minőségű kész majonézt egy másik tálban jól összekeverjük a szardellával és a mustárral. Hozzákeverjük a lecsöpögtetett finomra vágott kapribogyót meg az uborkát is.

3. Fóliával letakarjuk, és 10 percre, illetve a tálalásig a hűtőbe tesszük. A remuládmártást grillezett halakhoz, reszelt zellerhez vagy hideg húsok mellé kínáljuk.

Valencia-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2370 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Valencia-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
most van szezonja