Orion-saláta



Elkészítés:
1. A húst és a lecsepegtetett feketegyökeret kis kockákra vágjuk és tálba tesszük. A megtisztított és felszeletelt csiperkét hozzáadjuk, majd a megmosott és hajszálvékony karikákra vágott újhagymát is. A földiepret felébe, az előzőleg megpuhított gesztenyét negyedébe vágjuk, és összekeverjük az előbbiekkel.
2. Az öntethez keményre verjük a tejszínt, citrom lével, ecettel, mézzel, sóval, borssal és konyakkal ízesítjük. Beletesszük a zöldborsot is, és a mártást a salátára öntjük.
3. Hűtőszekrényben legalább 30 percig állni hagyjuk. A cikóriát felébe vágjuk, keserű torzsáját eltávolítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, szétszedve tányérokra rendezzük.
4. A csirkehúsos salátakeveréket a cikórialeveleken tálaljuk, citromfűvel díszítve.