Saláta Monte Carlo módra

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Saláta Monte Carlo módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db citrom
2 db paradicsom
1 csomó hónapos retek
10 dkg friss csiperkegomba
néhány szem sós mogyoró
Az öntethez:
1 csipet kristálycukor
4 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál ecet
1 db citrom leve
1 db narancs leve
1 evőkanál reszelt torma
1 csomó bazsalikom
1 csomó szurokfű
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A salátát megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük és tetszés szerinti darabokra szedjük. A gombát és a retket megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, magját eltávolítjuk, húsát kockákra vágjuk. A citromot meghámozzuk, és hártyahéját is lehántva, cikkekre szedjük szét. A sajtot kis kockákra vágjuk, a mogyoróval és a többi alapanyaggal együtt tálba tesszük és óvatosan összekeverjük.

2. Az öntethez az ecetet, a citrom- és a narancslevet elkeverjük a tormával, sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd hozzáadjuk a felaprított fűszernövényeket. A salátára öntjük, elkeverjük, és hűtőszekrényben legalább 30 percig állni hagyjuk. Tálalás előtt még egyszer ízesítjük.

Saláta Monte Carlo módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1553 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Saláta Monte Carlo módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
facebook