Vöröskáposzta-saláta

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vöröskáposzta-saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg főtt füstölt nyelv
2 fej hagyma
Az öntethez:
másfél dl majonéz
másfél dl tejföl
1 és ¼ dl ecet
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál őrölt kömény
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A káposzta torzsáját eltávolítjuk, majd finomra gyaluljuk, sós vízben rövid ideig blansírozzuk, lecsepegtetjük, és tálba tesszük. A paprikát megtisztítjuk, megmossuk, magházát kivágjuk és vékonyan felkarikázzuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

2. A nyelvet keskeny csíkokra vágjuk, és a többi alapanyaghoz adjuk. A majonézt a tejföllel és az ecettel simára keverjük, és beletesszük a sóval eldörzsölt fokhagymát.

3. A sóval, borssal, köménnyel ízesített mártást a salátára öntjük.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Vöröskáposzta-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2790 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Vöröskáposzta-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
ételfotó