Római saláta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Római saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg cikória
10 dkg friss spenót
10 dkg garnélarák
1 fej hagyma
10 dkg csiperkegomba
2 db paradicsom
Az öntethez:
1 és ¼ dl fehérbor
2 db citrom leve
2 evőkanál olaj
1 fej hagyma
1 csomó metélőhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsom héját lehúzzuk, magját eltávolítjuk, húsát kockákra vágjuk. A gombát és a hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. A spenótot, a salátát és a cikóriát megtisztítjuk, megmossuk, tetszés szerinti darabokra szedjük. A rákot a többi alapanyaggal együtt tálba tesszük és óvatosan összekeverjük.

2. A mártáshoz a bort elvegyítjük a citromlével, az olajjal és az összetört hagymával, sóval-borssal fűszerezzük, majd ráöntjük a salátára. Frissen aprított metélőhagymával és petrezselyemmel meghintve salátakehelyben tálaljuk.

Római saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2126 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Római saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
hírlevél