Reteksaláta

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Reteksaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 csomó hónapos retek
1 nagyobb fehér retek
60 dkg párizsi
vagy
60 dkg krinolin
2 csomó metélőhagyma
2 fej hagyma
Az öntethez:
1 dl olaj
1 dl ecet
1 és ¼ dl csökkentett zsírtartalmú húsleves
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A retket megmossuk és meghámozzuk, a hónapos retket megtisztítjuk, megmossuk és vékony szeletekre vágjuk, a hagymát szintén. A felvágott héját lehúzzuk, és felszeleteljük.

2. A metélőhagymát és a petrezselymet megmossuk és felaprítjuk, majd az alapanyagokat tálban óvatosan elvegyítjük.

3. A mártáshoz a hozzávalókat a húslevessel elkeverjük, sóval, borssal, cukorral ízesítjük, és a salátára öntjük.

4. 30 percig hűtőszekrényben érni hagyjuk, majd tálalás előtt még egyszer ízesítjük. Barna kenyér és jól behűtött sör illik hozzá.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Reteksaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5107 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Reteksaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
bevásárlólista