Rizssaláta Neptun módra

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rizssaláta Neptun módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg kagyló
10 dkg főtt vadrizs
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 db cukkini
A tálaláshoz:
igény szerint citromfű
igény szerint zsázsa
néhány levél radicchio saláta
Az öntethez:
6 evőkanál olaj
4 evőkanál ecet
1 teáskanál
2 gerezd fokhagyma
1 és ¼ dl húsleves
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A zellert megtisztítjuk, megmossuk és vékonyan felszeleteljük, a cukkinit szintén.

2. A paradicsom héját lehúzzuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk. A hagymát finomra aprítjuk. A kagylót folyó vízben megmossuk, a rizzsel és a többi hozzávalóval tálba tesszük és óvatosan összekeverjük.

3. A mártáshoz az olajat elvegyítjük az ecettel, a sóval eldörzsölt fokhagymával és a húslevessel, sóval-borssal ízesítjük, és a többihez adjuk.

4. A saláta legalább 60 perc hosszat „érjen" hűtőszekrényben. Radicchio levelekre rendezve, zsázsával és citromfűvel díszítve tálaljuk.

A dióra emlékeztető ízű vadrizs igazi csemege. Elkészítése nem nehéz, bár mindenből valamivel többet igényel, mint a szokványos rizs: négyszeres mennyiségű vizet és 45 perc elkészítési időt.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Rizssaláta Neptun módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1604 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Rizssaláta Neptun módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
tippek, fortélyok