Paprikasaláta marhahússal

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paprikasaláta marhahússal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg főtt marhahús
4 db paradicsom
2 fej hagyma
10 dkg edami sajt
Az öntethez:
1 csomó metélőhagyma
1 csipet kristálycukor
3 evőkanál ecet
4 evőkanál olaj
1 és ¼ dl csökkentett zsírtartalmú húsleves
1 teáskanál
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A paprikát megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk, magházát eltávolítjuk és csíkokra vágjuk.

2. A hagymát meghámozzuk és felszeleteljük. A paradicsom héját lehúzzuk, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk, a húst és a sajtot szintén.

3. Az alapanyagokat tálba tesszük és óvatosan összekeverjük.

4. A mártáshoz a húslevest a sóval eldörzsölt fokhagymával, olajjal, ecettel, sóval, borssal és cukorral ízesítjük, és ráöntjük a salátára.

5. Felaprított metélőhagymát és petrezselymet adunk hozzá, és legalább 30 percig hűtőszekrényben állni hagyjuk. Tálalás előtt még egyszer ízesítjük.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Paprikasaláta marhahússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1677 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Paprikasaláta marhahússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
ételfotó