Papayasaláta

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Papayasaláta
Eszközök: hűtőszekrény, kés, mozsár
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db papaja
20 dkg friss földieper
5 dkg összevagdalt dió
5 dkg összevagdalt pisztácia
1 db citrom leve
1 csomó citromfű
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A papayát meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk.

2. Az epret megtisztítjuk és kettévágjuk. A gyümölcsöt a dióval és a pisztáciával tálba tesszük, citromlével, maraschinóval ízesítjük.

3. Rászórunk 2 evőkanál porcukrot, és legalább 30 percig hűtőszekrényben állni hagyjuk. Tálalás előtt ízlés szerint még cukrozzuk, és citromfűvel díszítjük. Ostyával és likőrrel szolgáljuk fel.

A maraschinóval "megbolondított" könnyű édesség méltó befejezése lehet egy többfogásos ebédnek vagy vacsorának.
Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Papayasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1679 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Papayasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
tippek, fortélyok