Amarettós rizsmuffin

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Amarettós rizsmuffin
Adag: 3 főre (9 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg főtt rizottórizs
1 db keksz
15 dkg liszt
1 evőkanál sütőpor
12 teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál
1 nagyobb tojás
4 evőkanál méz
1 dl tej
½ teáskanál mandulaaroma
2 evőkanál mogyoróolaj
vagy
2 evőkanál napraforgóolaj
A kikenéshez:
igény szerint vaj
Az amarettós vajhoz:
10 dkg mascarpone
1 evőkanál mandulalikőr
vagy
1 evőkanál Amaretto likőr
1 evőkanál méz

Elkészítés:

1. A muffinsütő 9 mélyedését kivajazzuk. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót nagy tálba szitáljuk, majd elkeverjük. A közepébe mélyedést készítünk.

2. Egy másik tálban robotgéppel 2 perc alatt könnyű habbá verjük a tojást, a mézet, a tejet, az olajat és a mandulaaromát. Apránként hozzáadjuk a rizst. A liszt közepébe öntjük, és villával óvatosan összeforgatjuk, éppen csak hogy elkeveredjen.

3. A tésztát egyenlően elosztjuk a 9 mélyedésben. A muffinok tetejét tört mandulás keksszel megszórjuk, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük őket. Kivesszük a sütőből, és 1 percet a formában pihentetjük. Ezután óvatosan kiszedjük, és hagyjuk kissé kihűlni őket.

4. Az amarettós vajhoz a mézet, az Amarettót, a mascarponét habverővel elkeverjük. Kis tálkákba kanalazzuk, és a meleg muffinok mellé kínáljuk.

Mandulás aprósütemény

Mandulás aprósütemény
2.5 dkg durvára darált mandula
7.5 dkg hámozott, pirított mandula
15 dkg finomított kristálycukor
15 dkg puha vaj
1 csipet
4 db habbá vert tojás
1 nagy héja, finomra reszelt citrom
A kikenéshez::
11.5 dkg finomliszt
kevés vaj

1. Nagy tálban a vajat a cukorral fehérre és habosra keverjük. Rászitáljuk a lisztet, a darált mandulát a sóval, és ráöntjük a szitában maradt darált mandulát. Nagy fémkanállal beledolgozzuk az aprított mandulát és a citromhéjat is.

2. Egy másik tálban addig verjük a tojásfehérjét, amíg puha csúcsokat képez, amikor kiemeljük a habverőt. A tojásfehérjét a mandulás keverékbe forgatjuk.

3. A tésztából teáskanállal adagolva egymástól némi távolságra kis halmokat teszünk egy vagy több jól kivajazott sütőlemezre (egymás után sütjük meg). 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, amíg a szélük aranysárga lesz. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni. Légmentes edényben legfeljebb 1 hétig tárolhatjuk.

Amarettós rizsmuffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1953 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Muffinok és sütemények Muffinok és sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Az otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek... bővebben...
Amarettós rizsmuffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Muffinok és sütemények Muffinok és sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Az otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek... bővebben...
google+