Cápasteak pikánsan

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Cápasteak pikánsan
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet cápahús
1 fej karikára vágott hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 db hámozott, karikára vágott paradicsom
3 evőkanál liszt
2 dkg fenyőmag
½ csokor apróra vágott petrezselyem
6 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A halszeleteket megmossuk, megtöröljük, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe forgatjuk.

2. Serpenyőben olajat forrósítunk és a cápaszeleteket mindkét oldalon aranysárgára sütjük. A serpenyőből kivesszük és félretesszük.

3. A visszamaradt zsiradékban 2-3 perc alatt üvegesre pároljuk a karikára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, karikára vágott paradicsomot, és kis lángon, fedő alatt 10 percig pároljuk.

4. Beletesszük a fenyőmagot, az aranymazsolát és a felaprított petrezselymet. Összeforraljuk, majd visszatesszük a halat. További 10-15 percig főzzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

5. Kihűlve 120-180 percet állni hagyjuk, ezalatt a cápahús beszívja a mártás ízeit. Szobahőmérsékleten tálaljuk.

Cápasteak pikánsan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 10099 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Cápasteak pikánsan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
recepttár