Szardínia szicíliai módra

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szardínia szicíliai módra
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg szardínia
1 db karikára vágott citrom
12 szem apróra vágott zöld olívabogyó
4 dkg fenyőmag
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 db narancs leve
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szardíniák fejét levágjuk, hasát felvágjuk. Kibelezzük, gerincét kihúzzuk. A vágás mentén szétnyitjuk, papírtörlővel megtöröljük. Sóval, borssal ízesítjük.

2. Az olaj felével kikenünk egy kerek tűzálló tálat és belefektetjük a hal felét (a farokrész legyen középen). Citromkarikákkal beborítjuk. Megszórjuk a fenyőmag és a felaprított olajbogyó felével. Olajjal meglocsoljuk.

3. Ráterítjük a maradék halat, megszórjuk a maradék fenyőmaggal és olajbogyóval. Ráöntjük a bort, megszórjuk a zsemlemorzsával. Meglocsoljuk a maradék olajjal.

4. Előmelegített, 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Meglocsoljuk a narancslével és további 15 percre visszatoljuk a sütőbe.

Szardínia szicíliai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1579 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Szardínia szicíliai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
szótár