Kagyló csőben sütve

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Kagyló csőben sütve
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg héjas kagyló
1 db citrom leve
12 dkg zsemlemorzsa
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kagylót 60 percre hideg vízbe áztatjuk, utána folyó vízben kefével lesikáljuk, a szakállkákat levágjuk.

2. Nagy lábosba tesszük, és nagy lángon 10 percig főzzük. Ezalatt a kagylóhéjak kinyílnak, amelyik nem nyílt ki, kidobjuk.

3. A héjból kivesszük a kagyló húsát, közben ellenőrizzük, hogy nincs-e benne homok. Amelyik tiszta, apróra vágjuk, a többit lemossuk és ugyancsak felaprítjuk.

4. A héjak felét eldobjuk. A másik felét megtöltjük a kagylóhússal. Citromlével meglocsoljuk, sóval és zsemlemorzsával meghintjük.

5. Előmelegített, 220 fokos sütőben 10 percig sütjük. Édes-savanyú gyöngyhagymával tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.

Édes-savanyú hagyma

Édes-savanyú hagyma
1 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál fehérborecet
50 dkg apró szemű vöröshagyma
1.2 dl hideg víz
1 evőkanál olívaolaj
2 szelet kockára vágott főtt füstölt sonka
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

1. A megtisztított, egészben hagyott hagymákat tálba tesszük, hideg vízzel felöntjük.

2. Megforrósított olajon megpirítjuk a kockára vágott sonkát.

3. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett hagymát. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük. 2 percig kevergetve pirítjuk.

4. Felöntjük a vízzel, majd közepes lángon puhára főzzük. A nedvességet elpárologtatjuk.

Kagyló csőben sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1279 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Kagyló csőben sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
könyvek