Ecetes szardínia

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ecetes szardínia
Adag: 3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg konyhakész szardínia
1 és ¼ dl fehérborecet
11 és ¼ dkg liszt
másfél gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál apróra vágott mentalevél
másfél evőkanál olívaolaj
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A szardíniát besózzuk, lisztbe forgatjuk. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük.

2. Másik serpenyőben megforrósítjuk az olívaolajat. Üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát.

3. Felöntjük a borecettel, 5 percig főzzük.

4. Belekeverjük az apróra vágott mentalevelet, és lehúzzuk a tűzről.

5. A sült szardíniát tálba tesszük, leöntjük az ecetes lével. Ha kihűlt, lefedve 180 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

Ecetes szardínia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1908 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Ecetes szardínia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
pinterest