Csokoládékocka sütés nélkül



Elkészítés:
1. Egy négyzet alakú, 18 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A csokoládét a vajjal, a mézzel és a rummal együtt nagy tálba tesszük, majd egy lábos gyengén forrásban lévő víz fölött állandóan kevergetve megolvasztjuk.
2. A kekszet összemorzsoljuk, és a csokoládéhoz adjuk. Ezután belekeverjük a puffasztott rizst, a diót és a cseresznyét is.
3. A tepsibe öntjük, a tetejét elsimítjuk, kanállal jól lenyomogatjuk, majd 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
4. Olvasztott fehér csokoládéból tetszés szerinti mintát csorgatunk rá, és hagyjuk megszilárdulni. Tálalás előtt a süteményt óvatosan kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a papírt, 16 kockára vágjuk, és tálaljuk.