Kagyló borban

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kagyló borban
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg héjas fekete kagyló
1 és ¼ dl száraz fehérbor
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 db citrom leve
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kagylót 60 percre hideg vízbe áztatjuk, utána folyó vízben kefével lesikáljuk, a szakállkákat levágjuk.

2. Az olajat nagy serpenyőben megforrósítjuk, és üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát.

3. Hozzáadjuk a héjas kagylót, növeljük a hőmérsékletet. Sóval, borssal ízesítjük, majd felöntjük a borral.

4. Fedő alatt 6-10 percig pároljuk. Ezalatt a kagylóhéjak kinyílnak, amelyik nem nyílt ki, kidobjuk.

5. A lé egy részét leöntjük. A boros kagylót citromlével meglocsolva, azonnal tálaljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Kagyló borban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2446 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Kagyló borban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj