Halfalatok borsóágyon

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Halfalatok borsóágyon
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg fejtett zöldborsó
1 fej kockára vágott hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 nagyobb hámozott, negyedelt paradicsom
4 evőkanál liszt
4 dkg vaj
4 evőkanál olívaolaj
6 db friss bazsalikomlevél
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az egyenként 25 dkg-os halfiléket folyó vízben megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk. Hosszában kettévágjuk.

2. Lábosban, megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a babért és a bazsalikomleveleket, majd a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük.

3. Öt perc párolás után beletesszük a zöldborsót is. Fedő alatt megpároljuk.

4. Közben a halszeleteket feltekercseljük, majd fogvájóval rögzítjük. Lisztbe forgatjuk és megforrósított vajon 5 percig sütjük, beletesszük a zsályaleveleket is. Sózzuk.

5. A halfalatokat a zsályás vajjal együtt átöntjük a lábosba, a borsó tetejére. Fedő alatt 10 percig együtt pároljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Halfalatok borsóágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1619 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Halfalatok borsóágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj