Vénusz borban

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Vénusz borban
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg héjas vénuszkagyló
2 és fél dl száraz fehérbor
2 fej kockára vágott hagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 evőkanál forró víz
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kagylót 60 percre hideg vízbe áztatjuk, utána folyó vízben kefével lesikáljuk.

2. Az olajat nagy serpenyőben megforrósítjuk, és üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.

3. Hozzáadjuk a héjas vénuszkagylót, majd felöntjük a borral és a vízzel. Sóval, borssal ízesítjük. Fedő alatt 10-15 percig pároljuk. Ezalatt a kagylóhéjak kinyílnak, amelyik nem, kidobjuk.

4. Zúzott fokhagymával és frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Vénusz borban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1951 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Vénusz borban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
szótár