Sienai panforte

Panforte di Siena

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sienai panforte
Adag: 1 tortaforma (12-16 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg méz
12 dkg durvára vágott pirított amerikai mogyoró
2 evőkanál durvára tört kandírozott gyömbér
6 dkg finomra aprított kandírozott citromhéj
6 dkg finomra aprított kandírozott narancshéj
5 dkg negyedekre vágott koktélcseresznye
1 teáskanál narancsvirágvíz
12 dkg nádcukor
¼ teáskanál reszelt szerecsendió
¼ teáskanál őrölt koriander
¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál őrölt fahéj
2 és fél dkg kakaópor
6 dkg liszt
12 dkg szeletelt mandula
A kikenéshez:
igény szerint vaj
A megszóráshoz:
igény szerint porcukor

Elkészítés:

1. Egy 20 cm-es, kivehető aljú tortaformát alaposan kivajazunk. Az alját sütőpapírral kibéleljük. A cseresznyét, a kandírozott citrom- és narancshéjat, a gyömbért, a mandulát és a mogyorót tálba tesszük. Rászitáljuk a lisztet, a kakaót, a fahéjat, a szegfűszeget, a szerecsendiót és a koriandert, majd összekeverjük, és félretesszük.

2. A mézet, a cukrot és a narancsvirágvizet lábosban alacsony hőmérsékleten addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Ekkor felforraljuk, és 116 °C-ra hevítjük, amit cukorhőmérővel is ellenőrizhetünk, vagy egyszerűen addig forrósítjuk, amíg hideg vízbe cseppentve kis puha golyócskává nem áll össze.

3. Gyorsan levesszük a tűzről, és beledolgozzuk a félretett lisztes keveréket. Alaposan elkeverjük, majd az előkészített formába kanalazzuk. Egyenletesen eloszlatjuk benne, és 160 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk, és óvatosan eltávolítjuk róla a papírt. Felszeletelve, porcukorral vékonyan meghintve tálaljuk.

Sienai panforte
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3359 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Muffinok és sütemények Muffinok és sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Az otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek... bővebben...
Sienai panforte
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Muffinok és sütemények Muffinok és sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Az otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek... bővebben...
recept beküldése