Ementáli felfújt



Elkészítés:
1. A vajat lábosban megolvasztjuk. Meghintjük a liszttel, rózsaszínűre pirítjuk, majd felöntjük a tejjel.
2. Állandó keverés mellett besűrítjük. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Habverővel állandóan verjük, amíg teljesen besűrűsödik.
3. A tűzről levéve egyenként belekeverjük a tojások sárgáját. Hozzáadjuk a reszelt sajtot is.
4. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan belevegyítjük a sajtkrémbe.
5. Kivajazunk és zsemlemorzsával behintünk egy felfújttormát. Beleöntjük a masszát, a tetejét is meghintjük reszelt sajttal.
6. Előmelegített, 200 fokos sütőbe, a középső rácsra tesszük, és 25-30 percig vagy addig sütjük, amíg felemelkedik. Azonnal tálaljuk, különben összeesik.