Ementáli felfújt

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ementáli felfújt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg reszelt ementáli sajt
2 és fél dl tej
4 evőkanál liszt
1 evőkanál zsemlemorzsa
6 dkg vaj
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint cayenni bors
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A vajat lábosban megolvasztjuk. Meghintjük a liszttel, rózsaszínűre pirítjuk, majd felöntjük a tejjel.

2. Állandó keverés mellett besűrítjük. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Habverővel állandóan verjük, amíg teljesen besűrűsödik.

3. A tűzről levéve egyenként belekeverjük a tojások sárgáját. Hozzáadjuk a reszelt sajtot is.

4. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan belevegyítjük a sajtkrémbe.

5. Kivajazunk és zsemlemorzsával behintünk egy felfújttormát. Beleöntjük a masszát, a tetejét is meghintjük reszelt sajttal.

6. Előmelegített, 200 fokos sütőbe, a középső rácsra tesszük, és 25-30 percig vagy addig sütjük, amíg felemelkedik. Azonnal tálaljuk, különben összeesik.

Ementáli felfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1409 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Ementáli felfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
tippek, fortélyok