Naan



Elkészítés:
1. Az élesztőt tálkába morzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot és körülbelül 6 evőkanál langyos vizet vagy más, a receptben előírt folyadékot. Addig keverjük, míg homogén folyadékot nem kapunk.
2. A folyadékot meleg helyen körülbelül 10 percig állni hagyjuk. Amikor buborékok keletkeznek benne és megemelkedik, felhasználásra kész. Mielőtt a tésztába kevernénk, keverjük át még egyszer. Az élesztőt tálkába morzsoljuk.
3. A lisztet tálba tesszük a sóval, a sütőporral együtt. Közepébe mélyedést nyomunk és beleöntjük az élesztős folyadékot, a maradék tejet, a felvert tojást, a joghurtot és az olvasztott vajat. Jól összedolgozzuk.
4. Körülbelül 90 perces kelesztés után a tésztát lisztezett gyúródeszkára tesszük és 2-3 percig gyúrjuk.
5. Hat részre osztjuk, majd körülbelül 25 cm átmérőjű körré nyújtjuk.
6. Áttesszük egy kiolajozott sütőlemezre és meghintjük a fekete szezámmaggal.
7. Előmelegített, 200 fokos sütőben 10-12 percig sütjük, vagy amíg megemelkedik és enyhén megbarnul.